1° CALL FOR PROJECTS: LENTE 2020

1° CALL FOR PROJECTS: LENTE 2020

Na onze eerste call for projects werden vier projecten geselecteerd waarvan de impactcampagne inmiddels werd opgestart, in samenwerking met één van onze opgeleide impact producenten: 

WHAT MAKES US BOYS (Janet van den Brand en Timothy Wennekes) is een poëtische en intieme coming-of-age documentaire over een tiener en zijn jongere broertje die anno 2020 opgroeien.


Producent: Diplodokus
Impact producent: Tine Van Dycke

Website

IN MY FATHERS HOUSE (Rachida El Garani) vertelt het verhaal van een Belgisch-Marokkaanse familie gezien door de camera van de oudste dochter. Gewrongen tussen de Marokkaanse en Westerse cultuur probeert cineaste, Rachida El Garani antwoorden te vinden op de trauma’s uit haar verleden. Voor het te laat is. Want bij haar 78-jarige, dominante vader werd recentelijk alzheimer vastgesteld. 

Producent: Las Belgas
Impact producent: Joyce Palmers

Website

HOLDING UP THE SKY (Pieter Van Eecke) Het regenwoud gaat ten onder, de aarde warmt op en goudzoekers vervuilen de rivieren. Davi Kopenawa, sjamaan en woordvoerder van het Yanomami volk in Brazilië, vecht met al zijn krachten tegen de ondergang. Hij verlaat het woud en reist de wereld rond om te getuigen en zijn volk te beschermen. 

Producent: Clin d’Oeil
Impact producent: Evelien De Graef

Website

WEG NAAR WERK (Annabel Verbeke) volgt verschillende nieuwkomers die hun kansen proberen te vergroten via een mentoring-traject, waarbij ze worden bijgestaan door ervaren Belgen. In deze uitwisseling zien we niet alleen met welke ups en downs de zoektocht naar werk verloopt, maar ook hoe beide partijen gaandeweg hun identiteit en levensvisies bevragen. 

Producent: Off World
Impact producent: TBC

Website