2° CALL FOR PROJECTS: LENTE 2021

2° CALL FOR PROJECTS: LENTE 2021

Na onze eerste call for projects werden 4 projecten geselecteerd waarvan de impactcampagne inmiddels werd opgestart in samenwerking met één van onze opgeleide impact producenten. Ondanks corona en de vele onzekerheden die we vanuit de sector het hoofd moeten bieden, is het noodzakelijk om toekomstgericht te blijven denken. Met deze tweede projectoproep willen we een nieuwe selectie van filmteams de kans geven om een impactcampagne uit te werken. Daarbij werken wij vanuit de filmsector samen met NGO’s, overheden, experten en tal van andere partners rond films die een impact hebben op de wereld

DUTY OF CARE van Nic Balthazar (Productiehuis Wisteria) vertelt over de strijd van de Nederlandse ‘klimaat-advocaat’ Roger Cox, de man die zowel de Nederlandse staat als de Big Oil gigant Shell wist te laten veroordelen in twee baanbrekende arresten. Een spannend court room drama over hoe wereldwijd – en ook in België – het idee van ‘Revolutie met Recht’ de strijd tegen klimaatverstoring een nieuwe adem, en zelfs hoop geeft.

TUSSEN ONS van Vincent Everaerts, Lander Haverals en Sam Geyskens (Dalton Distribution), een documentaire waarin via drie cases het verhaal wordt gebracht van wat verslaving doet met een gezin.

ALLER/RETOUR van Dorothée van den Berghe (Caviar), een roadmovie over de onverwachte vriendschap tussen twee eenzaten, een truckchauffeur en een transmigrant, op zoek naar hun plek in deze geglobaliseerde wereld.

WHY WE FIGHT van Alain Platel & Mirjam Devriendt (Cassette for timescapes) is een creatieve documentaire gemaakt in samenwerking met enkele dansers uit de voorstelling Nicht Schlafen, over de oorsprong van geweld en de manieren waarop dit kan worden omgezet in iets constructiefs.

Verloop: we starten met een 2-daagse workshop in juli met alle geselecteerde projecten samen, waarna een traject op maat en per project zal worden uitgestippeld. De duur van het impacttraject zal verschillen per project, en wordt geschat tussen de 6 en 18 maanden.

Wat verwachten wij van de geselecteerde teams?
Het hele filmteam (regisseur én producent) engageert zich tot deelname aan het impacttraject.

Wat bieden wij aan?
• Begeleiding door het Filmpact-team + externe deskundigen, zowel in de opzet als in de uitwerking van een impactstrategie
• Een impactproducent die samen met het filmteam een impactstrategie uitwerkt, op zoek gaat naar extra financiering en de campagne mee helpt uitwerken