Agenda

Volgende call voor impact projecten:

voorjaar 2021

Komende events


Voorjaar 2021: tweede oproep voor impact projecten

Lopende events

Opstart van de geselecteerde impactprojecten

Sinds september 2020

Projecten:

In april 2020 werd de eerste projectoproep van Filmpact uitgestuurd, gericht aan alle makers die met hun audiovisueel project impact wil uitoefenen. De inzendingen bestonden uit documentaire, fictie- en animatiefilms en serious games.
Een uiterst diverse jury selecteerde unaniem 4 projecten, die momenteel vanuit Filmpact begeleid worden in de opmaak en uitwerking van een impactcampagne.

What makes us boys, van Janet van den Brand en Timothy Wennekes (Diplodokus), een poëtische en intieme coming-of-age documentaire over een tiener en zijn jongere broertje die anno 2020 opgroeien.

In my father’s house, van Rachida El Garani (Las Belgas) vertelt het verhaal van een Belgisch-Marokkaanse familie gezien door de camera van de oudste dochter, over wat families verscheurt en samenbrengt.

The falling sky, van Pieter Van Eecke (Clin d’Oeil), een auteursdocumentaire over de ondergang van het regenwoud ten gevolge van de wereldwijde roofeconomie en het gevecht van de Yanomami voor het behoud van deze groene oceaan.

Weg naar Werk, van Annabel Verbeke (Offworld), over de calvarietocht die nieuwkomers in België ervaren in hun zoektocht naar gepast werk.

Het team van What makes us boys gaat aan de slag met impact producent Tine Van Dycke, en het team van In my father’s house werkt samen met impact producent Joyce Palmers.
De campagnes van Weg naar Werk en The falling sky worden momenteel ook op gang getrokken. 

Wat verwachten wij van de geselecteerde teams? 

Het hele filmteam (minstens producent en regisseur) engageert zich tot deelname aan het impacttraject.

Wat bieden wij aan?

• Een impactproducent die samen met de filmteams een impactstrategie uitwerkt, en helpt financieren en implementeren.

• Begeleiding door het FILMPACT-team + externe deskundigen, in de opzet en uitwerking van een impactstrategie.Afgelopen events

20 APR 2020

6-7 FEBR 2020

25 NOVEMBER 2019

14 OKT 2019

Oproep voor impactprojecten

Impact Lab – workshop @ VAF

Internationaal networking event op IDFA 

Filmpact kick off tijdens Film Fest Gent