Over filmpact

Over filmpact

Filmpact heeft tot doel om samen met de filmmakers en tal van andere organisaties het impactwerk in Vlaanderen uit te bouwen. De komende 3 jaar bieden we opleidingen aan, en werken we een impacttraject uit voor een reeks Vlaamse (documentaire)films.

“The power of films lies in creating awareness,
changing their viewer’s attitudes and behaviours,
and even triggering structural change, for example
in policy-making or corporate responsibilty.”

– Ben Kempas, Film & Campaign Ltd.


Films, en zeker documentairefilms, ontstaan vaak vanuit verontwaardiging of vanuit betrokkenheid van de filmmaker over bepaalde (wan)toestanden in onze maatschappij. De filmmaker wil het maatschappelijk debat nuanceren, wil de mensen achter statistieken een gezicht geven of wil situaties die vaak verborgen blijven aan het licht brengen. Deze films, ontstaan vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid van de makers, kunnen een stevige impact nalaten en de maatschappij wel degelijk mee helpen veranderen.

Met Filmpact willen we op een breed gedragen en duurzame manier de ‘best practices’ van impact producing ingang doen vinden in Vlaanderen. We bouwen zodoende aan een ecosysteem dat een win-win gegeven is voor zowel filmmakers als voor de maatschappij.

Op 14 oktober ’19 gaven we het startschot voor Filmpact tijdens Film Fest Gent , samen met onze internationale partner Doc Society (pionier op vlak van impact producing wereldwijd).